Modenhedens milde magt og styrke.

Kære alle  modne medsøstre og andre interesserede.

Her modtager du mit første blogindlæg, hvor jeg har valgt at indlede med emnet: Mildhedens magt og styrke, et emne som jeg personlig er meget optaget af, løbende at udvikle.  Jeg  oplever dagligt, at når jeg møder andre mennesker med mildhed og sødme, så løses de fleste problemer og uoverensstemmelser langt lettere, end når jeg f.eks kritiserer,  beklager mig, skælder ud, eller bliver vred. på andre mennesker. Det kan selvfølgelig være svært at bevare mildheden, når man føler sig forurettet. Men netop med modenhedens milde magt, kan vi nå langt i vores samspil med andre mennesker. Mildheden  giver os en ny indflydelse, hvor vi får mere og mere magt, dvs. vi har mulighed for at påvirke vores omgivelser, fordi vi i vores modningsproces bliver mildere og mildere.  På den måde bliver livet egentlig bedre og bedre, også på trods af de tab vi oplever undervejs efterhånden, som vi bliver ældre.

Det er selvfølgelig en smuk tankegang, at vi sådan bare kan udvikle os til at blive mildere og mere sødmefyldte med alderen. Og det sker nok også sjældent helt automatisk. Det sker desværre for mange, at de stivner, bliver ubehagelige, hvilket kan ske allerede fra de yngre år. For mange gælder, at de bliver selvcentrerede og utålelige at være sammen med, måske p.g.a af bitterhed, sygdom, eller jalousi.

Dog har jeg en fast tro på, at hvis vi har viljen til at åbne vore hjerter for andre og acceptere andre præcist, som de er. Så vil det stadigt være muligt at udvikle  den indsigt og tolerance, som kan føre til at udvikle et mildere sind. Det betyder rigtig meget, hvis man selv bliver mødt med mildhed fra andre.

I mit  eget liv  er mildhed fra omgivelserne, og fra de mennesker jeg er sammen med,  helt afgørende for min trivsel, og udvikling. F.eks når vejret er mildt, er det behageligt, det får mig til at føle mig godt tilpas, mennesker kan også være milde, og det er meget nødvendigt for mig, at være samme med nogle, der har et mildt sind.  Som den vise kong Salomon sagde: “en mild tunge kan bryde  ben” Ordsprogene 25:15.

Jeg vil slutte mit første blogindlæg med at understrege, at det er min erfaring at rejsen mod et mildere sind, må starte hos os selv. Ved at vise os selv meget større accept, tålmodighed, og tolerance, i stedet for konstant bebrejde sig selv for det man ikke når, måske ikke kan mere, ikke har energi til, måske ikke mere er så smuk som tidligere, at skindet er blevet for stort, osv.

I mit næste blogindlæg vil jeg komme ind på nogle af mine egne erfaringer, som du måske kan bruge, hvis du ønsker at udvikle mildhedens magt og styrke, som i høj grad kan kompensere for noget af det, der tabes med alderen.

“Hvis modenhedens milde magt af livets selv du lærte.  Da slår bag falmet rosendragt dit røde hybenhjerte.” 

af Alex Garff, Højskolesangbogen, 335

Jeg ønsker jer alle en god pinse og i håb om at vi mødes igen på min blog

sender jeg de varmeste tanker

Ingrid Ortmann